Is mijn muur geschikt?

 

De muurstickers zijn geschikt voor gladde muren en muren met een licht reliëf.

Voor meer informatie kan je altijd even een e-mail sturen (info@forestandbear.nl).

 

Verf

Latex

Latex verf  of andere type muurverf zijn geen probleem als ondergrond voor de stickers.

Anti-vlek verf & extra matte verf

Geometrische dieren / paardenbloem / mijksje collectie

Het is soms lastiger om stickers te plakken op een ondergrond die geverfd is met een extra matte of anti-vlek verf. Er zit een stofje in de verf die de hechting verminderd - het kan daardoor ook voorkomen dat een sticker helemaal niet plakt.   

Overige stickers

In principe is het mogelijk de stickers te plakken op een ondergrond waarbij de hechting minder is - echter hou er rekening mee dat de stickers van de muur kunnen komen (dit komt zelfden voor).

Voor meer informatie kan je altijd even een e-mail sturen (info@forestandbear.nl).

Behang

De muurstickers zijn geschikt om op elk type behang te plakken, mits er geen speciale laag op is gespoten dat net als de verf is voorzien van een anti-vlek behandeling / impregnatie. 

Glasvezelbehang

De muurstickers zijn geschikt om op glasvezelbehang te plakken - let wel op, je ziet het relief van het behang door de sticker heen en de stickers zijn iets lastiger te plakken doordat de ondergrond niet glad is.

Spachtelputz / Baksteen / Granol

Het is niet aan te raden om de stickers te plakken op spachtelputz, baksteen of granol. De ondergrond is te onregelmatig waardoor de stickers weinig plakoppervlakte hebben om goed te hechten. 

Verwijderen van de stickers

De stickers verwijder je door ze een beetje warm te maken met een föhn, zo wordt de plaklaag van de sticker weer soepel en kan je ze er rustig afhalen.