Flower power!

Flower power!

Rustige kleuren in de kinderkamer maar wel met kleur. Hoe doe je dat? 

Behalve de meubels in de kamer zijn er nog twee hele sfeerbepalende elementen, de vloer en de wanden. 

Vloer:

Vloer, heb je een vloer die niet te druk oogt en de juiste kleur is? Super fijn, hoef je er niks aan te doen! Heb je een vloer die niet helemaal naar jouw smaak is dan kan je werken met kleden. Een groot kleed in de kinderkamer is zacht en geeft ook de nodige textuur aan de kamer (en verbergt dan de vloer een beetje).

De Action, Ikea, Karwei, Kwantum en andere budget zaken hebben vaak dunne kleden die een groot oppervlakte kunnen opvullen zonder de wereld te kosten.

Ook bij een vloer die mooi is kan een kleed heel veel toevoegen qua kleur en textuur in de kamer. Zie bijvoorbeeld de foto en denk het kleed weg - dat oogt toch een beetje kaal! Is het een kamer waar je kindje ook speelt, denk dan ook eens aan een leuke speelmat - hier zijn meerdere opties in (van budget tot wat exclusiever).

Wanden

Voor de wanden, je kan er voor kiezen de muren wit te laten of te werken met een neutrale verfkleur - hier heb ik gebruik gemaakt van wat restjes verf om een nieuwe kleur te mengen. 

Een extra tip om kleur toe te voegen zonder de muur te verven is gebruik te maken van een klamboe. Een klamboe geeft een groot kleuroppervlakte en kan daarom een goede oplossing zijn als je de muren niet wil of kan verven. Let hierbij natuurlijk wel altijd op de veiligheid qua ophangen en of je kindje eraan gaat trekken.

Ook kan je natuurlijk met de stickers werken om bijvoorbeeld een behang patroon te creëren (kijk bij deze blog voor tips) of een stuk muur iets extra's te geven.

Op de foto: Roze bloemenset

Verder op de foto: bed: Ikea, accessoires: Action, H&M. Kleed: Wehkamp. Klamboe: Kwantum.

 

 

 

Terug naar blog