Circus tent met olifanten

Circus tent met olifanten

Circus! een van de nieuwe trends in de kinderkamers. Maar hoe maak je nu een tent op de muur?

Haal de benodigdheden:

Potlood, gum, schilderstape, kwasten, verf, een meetlint en eventueel een waterpas

Start schetsen

Maak een schets

Teken de tent op de muur - gebruik het meetlint om bijvoorbeeld 5 vlakken van 20 cm te maken als je wil dat de tent 1 meter breed is.

Verven

Start pas met verven als je echt tevreden bent over je schets op de muur, af en toe even van een afstandje kijken helpt enorm! Je kan er voor kiezen de tent uit de losse pols te schilderen of te werken met afplakken door middel van schilderstape.

Tip: Gebruik je schilderstape dan is de truc voor strakke lijnen om de randen van de tape eerst met de kleur van de muur te verven. Dus heb je een witte muur? dan verf je eerst alle lijnen van de schilderstape met de witte verf, als er dan verf onder komt dan is dat de witte verf. De kleur doe je (als het droog is) er overheen, zo komt er geen gekleurde verf onder de schilderstape en heb je een strakke lijn. (nadat de witte verf droog is, schilder ik er met roze/rood overheen)

Tip: gebruik testerpotjes voor de tent voor verf (of verf die je hebt liggen). Je hebt aan een potje meer dan genoeg. Op de foto zie je het duo olifanten bij de circustent

Op de foto zie je de muursticker olifanten duo 

Terug naar blog