DIY bogen schilderen met lambrisering

DIY bogen schilderen met lambrisering

Op zoek naar een simpele manier om een muur te vullen? Maak dan verschillende bogen met een lambrisering tussen de bogen! Om het geheel wat leuker te maken voor een kinderkamer heb ik de bloemenset muurstickers toegevoegd met de musjes.

Wat heb je nodig:

  • Verf (ik heb drie kleuren gebruikt, twee zelf gemengd)
  • Kwasten
  • Rollers (voor de grote stukken)
  • Potlood 
  • Touwtje of een lange liniaal 
  • Muurstickers - Bloemen XL set en de musjes

Stap 1

Kies een kleurenpalet. Ik heb hier ervoor gekozen de witte latex (RAL 9010) te mengen met het roze in een lichte tint als achtergrond en een donkerdere tint voor de bogen. De lambrisering met een meer rode roze. Doordat de kleuren in lijn liggen kloppen ze qua palet. Niet zeker wat je wil? Ga naar Pinterest en zoek voor: color palette pink (of een andere gewenste kleur). Je kan de kleuren gebruiken om in de bouwmarkt de juiste kleuren te vinden.

Let wel - kleuren kunnen afwijken van het beeldscherm en op een muur anders overkomen dus gebruik altijd testers!

Stap 2 

Teken de bogen af. Dit kan je op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld met een touwje of met een lineaal. Ik gebruik er zelf een stuk karton voor - hou het midden goed af en teken de boog goed af door het stuk karton steeds een stukje verder te zetten. Je kan ook een rond object gebruiken zoals bijvoorbeeld een rond dienblad.

Stap 3

Verven! Voor een strak resultaat tape de rechte stukken af. Voor de ronde delen, werk met een penseel - dit is vaak makkelijker om de ronding netjes te maken (ik had deze niet voorhanden!).

Stap 4

Verf de tussenstukken - ook hier, gebruik tape als je strakke lijnen wilt hebben. Ik heb dit voor de tussenstukken niet gedaan.

Stap 5 (of stap 2 als je slim bent :) )

Schilder de tussenstukken aan de bovenkant. Het handigste wat je kan doen is dit eerst doen voordat je de bogen maakt! Maar let er wel op dat je dan wel lijnen kan krijgen waar de verf ophoudt. Heb je genoeg verf - verf dan de hele muur, dan weet je zeker dat je geen lijnen hebt en heb je het mooiste resultaat.

Stap 6

Plak de muurstickers - hier heb ik de XL bloemenset gebruikt met de musjes. 

 

Terug naar blog