Peuterkamer met groen & goud

Peuterkamer met groen & goud

De overgang naar een peuterbedje en het maken van een peuterkamer kan een hele uitdaging zijn - want wanneer is je kindje er aan toe om te "verhuizen"? Maar ook, welk bed gebruik je? En ga je voor een complete make over of wissel alleen het bedje in?

Hier staat het Ikea bed BUSUNGE- de matras ligt iets lager en door de hoge zijkanten is de kans dat je kindje uit bed valt minimaal. Dit is dan ook bij ons nog nooit gebeurd. Dit bedje is een meegroeibedje en zal de komende paar jaar meegroeien met onze jongste - tot hij ook overgaat op een 1-persoonsbed zoals zijn grote broer. 

Om er een gezellig plekje van te maken hebben we gekozen voor een accentmuur in de kleur geordend van Histor. Ik zeg er eerlijk bij dat dit vier lagen verf zijn - dit kan aan onze muur hebben gelegen, maar vond het zelf na laag 2 wel echt een rotklus! Verder hebben we er voor gekozen om het groen te combineren met gouden muurstickers - je ziet hier de voordeelset maan en sterren en de beer XL. Tussen de sterren door zitten nog vallende sterren muurstickers in de kleur koper - maar als je deze look wil creëren zou ik deze persoonlijk weglaten. Naast het bedje staat de waterverf muursticker van de giraffe (120 cm versie) en geeft een extra kleuraccent aan de kamer. De wand met sterren staat ook leuk bij een ledikant, zo hoef je niet de hele kamer aan te passen als je kindje overgaat naar een groter bed!

Tipje voor het boekenrekje - gebruik een bordenrekje van de Ikea (de OSTBIT) om de boekjes in te zetten - zo kan je kindje zelf makkelijk de boekjes pakken.

 

Op de foto zie je de voordeelset maan & sterren (goud) , beer XL (goud), vallende sterren (koper) en giraffe muursticker (120 cm)

Lees meer

Mix van drie trends: jungle, geometrisch & kosmisch

Mix van drie trends: jungle, geometrisch & kosmisch

Simpel een Statement maken in de baby- of kinderkamer

Simpel een Statement maken in de baby- of kinderkamer