Jungle kamer - met Ikea commode!

Jungle kamer - met Ikea commode!

Een commode, het is een noodzakelijk (en handig) item voor de babykamer. Helaas zijn ze vaak erg prijzig en de kwaliteit is niet altijd super (eigen ervaring helaas). Maar waarom geen ladekast nemen die ook langer dan 2-3 jaar dienst doet? De KOPPANG kast van Ikea hebben wij met de komst van onze tweede aangeschaft omdat de commode nog bij de oudste in gebruik was. Nu is de commode al een tijd verdwenen maar doet deze kast nog steeds dienst als kledingkast. 

Juist met een goedkopere kast kan je makkelijk een eigen draai geven aan het uiterlijk. Kijk bijvoorbeeld eens in de kringloopwinkel of op marktplaats. Je kan de kast een leuk kleurtje geven of een snelle make-over geven door de knopjes te veranderen. Hier heb ik porseleinen knopjes van Zara home gebruikt - past helemaal bij de kleuren die op dit moment "in" zijn (Bali-look, veel warme tinten en gebruik van rotan). Let wel even op de hoogte van de kast, het is fijn als de kast wat hoger is omdat je anders gebukt staat te verschonen - deze kast was voor mij prima, voor mijn partner wat minder.

Op de muur zit de muursticker van de olifant (kleur koper) en een mix van sterren in drie verschillende kleuren (koper, donkerrood en oranjebruin). Je kan de sterren tot het plafond laten doorlopen maar de hoek om of een stukje plafond meepakken geeft een heel leuk effect. Zorg bij dit laatste er wel voor dat er geen bed onder staat voor alle zekerheid!

De plank boven de commode kan je ook leuk aankleden met verschillende mandjes voor bijvoorbeeld de sudocreme, wattenstaafjes, extra bollendoekjes etc. Zo staan deze items niet binnen bereik van je kleintje, maar wel op pakhoogte als je dit nodig hebt. 

En de rotan verschoonmand? Ik vind ze persoonlijk prachtig, maar ik heb er geen ervaring mee met het daadwerkelijk in verschonen. Enige tip die ik heb, neem de grootst mogelijke maat - dan heb je er lang plezier van want die kleintjes groeien razendsnel!

Lees meer

Tip:

Tip:

Simpel een Statement maken in de baby- of kinderkamer

Simpel een Statement maken in de baby- of kinderkamer